Tyylikkäimmät silmälasit ikinä?!

Ostan todella harvoin mitään vähänkään kallimpaa, varsinkin itselleni. Vaatteita ostan joitakin kertoja vuodessa, elektroniikka tosi harvoin, eikä mulla ole mitään kovin kalliita harrastuksia. Sen takia olikin merkittävä tapahtuma, kun ostin uudet silmälasit kesäkuun loppupuolella.

Oon jonkin aikaa metsästänyt edullisia silmälaseja, ja kun luin silmälasitnetistä.fi sivuston kirjoituksen, jossa esiteltiin edullisia nettikauppoja silmälaseille, niin aktivoiduin ja lopulta ostin itselleni uudet ja mielestäni tosi hienot silmälasit.

(Päivitys elokuussa 2017: Eräs lukijoistani kysyi, josko voisin lisätä linkin myös heidän kirjoitukseensa silmälasien ostosta netin kautta. Totta kai lisään sen Janni.)

Hienoimmat silmälasit ikinä?

Nää on ainakin omalla kohdallani parhaat silmälasit mitä oon ikinä päässäni pitänyt. Nää maksokin enemmän kuin vanhat, mutta kun ottaa huomioon että hinta netissä oli noin 35 % halvempi kuin mitä samat lasit olisi maksanut optikolta, niin nää on oikeesti tosi paljon hienommat lasit kuin noi mun vanhat.

mun uudet silmälasit
En jaksanut ottaa kuvaa omista laseista, mutta nää on ihan samanlaiset kuin omani on.

Suurin ero tuli siinä, että ostin ekaa kertaa itselleni moniteholasit. Se tarkoittaa siis sitä, jos joku nyt ei ole koskaan silmälaseja pitänyt, että niillä samoilla laseilla näkee sekä kauaksi että lähelle, koska se linssin vahvuus on eri niiden lasien ala- ja yläreunassa. Sen takia niillä voi samalla lukea, ja sitten heti perään katsoa kauemmaskin.

Toi ominaisuus maksoi noin 150 euroa lisää, tosin sain alennuksella sen 100 euron lisähinnalla. Aluksi kesti noin 3 päivää, ennen kuin alkoi tottua kunnolla noihin moniteholinsseihin. Joillakin toi menee tosi nopeasti, mutta joillakin tohon voi mennä parikin viikkoa. Itellä meni onneksi toi totuttelu aika nopeast, joskin kai yleensä nuorilla se menee muutenkin yleensä nopeasti, ja vanhuksilla voi sitten kestää kauemmin.

Nyt on sitten päässä Tom Fordin tyylikkäät kehykset, ja tosi laadukkaat linssit. On nää selvästi paremmat kuin noi vanhat, ja kun noita silmälaseja nyt pitää päässä kevyesti sen 15 tuntia päivässä, niin kyllä siihen kannattaa jonkin verran panostaakkin.

Lasit sen arvoiset?

Pari kaveria oli ihan ihmeissään, kun kerroin paljonko olin mun laseista maksanut, varsinkin ne jotka eivät silmälaseja pidä. Onhan noi kalliita, se on totta, mutta kun miettii kauanko noi sitten kestää kun hankkii kunnolliset, niin se hinta esimerkiksi vuotta kohden ei ole kauhean suuri.

Mun mielestä nää uudet silmälasit on ollut joka sentin arvoiset ainakin tähän asti, ja oon kyllä tyytyväinen että hankin näin kunnolliset lasit nytten, kun oli aika vaihtaa uusiin. yleensä sitä onneksi harvoin katuu sitä, että on ostanut hieman kalliimmat ja kunnolliset. Monesti oon kyllä katunut, kun ostanut jotkut hieman halvemmat, ja sitten pitää hetken päästä kuitenkin ostaa paremmat. Monesti noi keskikalliit tuotteet on just niitä pahimpia. Halpojen kanssa tietää mitä on saamassa, mutta sitten noi keskilaadun tuotteet on silleen aika kalliita, mutta sitten ne on kuitenkin vähän huonoja monesti.

Sen takia oonkin alkanut nykyään ostella vähemmän tavaraa, mutta sitten parempilaatusena. Tää olisi pitänyt kyllä aloittaa jo nuorempana.

Leave a Reply